Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. De eisen die het keurmerk stelt, zorgen ervoor dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om een woning binnen te komen.

Het inbreken in een slecht beveiligde woning duurt vaak maar 30 seconden. Een inbreker bedenkt zich dus wel twee keer voor hij een woning probeert te betreden die is voorzien van het Politiekeurmerk. Onderzoek wijst uit dat de PKVW-maatregelen significant bijdragen aan uw veiligheid en veiligheidsgevoel. De extra maatregelen, als goed hang-en-sluitwerk, goede verlichting en overzicht in straat en wijk, zorgen ervoor dat inbrekers de woning graag overslaan.

De voordelen van een beveiligde woning volgens het Politiekeurmerk:

  • – De kans op een geslaagde inbraak is tot wel 90% minder.
  • – De complete beveiliging van uw huis wordt nagelopen, ook brandveiligheid met rookmelders en verlichting in en om uw huis.
  • – Korting op uw inboedelverzekering bij meerdere verzekeraars.
  • – Een betrouwbaar en erkend PKVW-expert komt bij u thuis.

Wat doet een Politiekeurmerk-expert?

Met een keurmerk weet u dat u kwaliteitsproducten krijgt. Zowel de sloten als de montage ervan. Maar ook de PKVW-expert zelf staat voor kwaliteit. Een beveiligingsbedrijf wordt niet zomaar een erkend PKVW-bedrijf. Ook hier zijn eisen voor. Dit valt allemaal onder het keurmerk. In onderstaande film ziet u wat een Politiekeurmerk-expert voor u kan betekenen.